Noticies

Inici

Ajuntament

Transparència

Àrees/Departaments

Municipi

Parroquies

Turisme

Noticies

 

El Departament de Joventut de l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu ha creat el programa "Joves al Carrer", un espai dinamitzat amb diferents activitats d'oci i temps lliure perquè els i les joves d'entre 12 i 17 anys gaudeixin d'un ampli ventall d'activitats a l'aire lliure però sempre amb el compliment estricte dels protocols establerts pel Govern amb motiu del Covid-19. Coincidint amb la setmana en què se celebra el Dia Internacional de la Joventut, es començarà aquest programa el divendres 14 d'agost a la població de Santa Eulària des Riu, el qual es durà a terme a l'espai d'oci i esportiu públic al costat de l'Hotel Tres Torres. El programa "Joves al Carrer" seguirà els propers dies 22 i 29 d'agost a Jesús i es Puig d'en Valls respectivament amb una gran varietat d'activitats.

 

Respecte a la primera cita, aquesta tendrà lloc el proper divendres, de 19 a 22 hores. Els i les joves podran gaudir de forma gratuïta d'una exhibició i ‘masterclass’ de parkour, tallers de grafit i de circ, joc simulat de "Laser combat", ‘shooting game’ i ‘rodeo elefant’. Tot estarà amenitzat amb la música de DJ Magno i es comptarà amb diferents food trucks a preus populars.

 

A més, de forma simultània, els joves podran participar en partits de 3x3 de bàsquet així com en un concurs de tirs del mateix esport. En aquesta última competició hi ha dos premis per cada categoria: de 12 a 14 anys i de 15 a 17 anys. Qui vulgui participar en el bàsquet  3x3 i en el concurs de tirs podrà apuntar-se directament el dia de l'activitat informant-ne l'equip de monitors.

 

També hi haurà una mostra de Tik Tok en la qual es projectaran els vídeos que els joves hauran enviat prèviament al correu electrònic laura.gumbao@gmail.com sobre el lema "Els joves tenim molt a dir!" Tot qui vulgui participar-hi haurà d'enviar els seus vídeos de Tik Tok abans del dia 13 d'agost a les 18.00.

 

 

joves al carrer 1

 

 

joves al carrer bases

 

 

 

 

El proper dissabte Cala Llonga celebra l’Assumpció de la Mare de Déu, la seva patrona, però el programa festiu inclou un munt d’activitats entre el divendres i el diumenge. Les actuacions musicals a diferents establiments de restauració oberts per tal de dinamitzar la seva activitat i les mesures sanitàries excepcionals amb motiu del covid-19 marquen una festa en quÈ també destaquen el tradicional concurs de castells de sorra, la desfilada de carros o una sessió d’autocine, entre d’altres.

 

La música, com ja s’ha dit, és la gran protagonista i, de fet, el divendres 14 és l’única activitat prevista. Entre les 16.00 i les 23.00 hores se succeiran mitja dotzena d’actuacions a un nombre similar d’establiments. Aquesta opció de concerts a bars i restaurants va tenir una bona acollida a les festes des Canar i permet compatibilitzar aquesta activitat cultural amb la necessària dinamització econòmica al temps que es poden garantir les mesures de seguretat.

 

L’endemà, dissabte 15 d’agost, és la Diada, que s’obrirà amb una exhibició de natació a aigües obertes per part del Club Natació Santa Eulària, seguida del ja tradicional concurs de castells de sorra. A les 12.30, a la capella descoberta, missa solemne i, després, desfilada de motos clàssiques. Ja a la tarda, a partir de les 19.00, desfilada de carros engalanats a la qual seguirà un contacontes a la platja per part d’Encarna de las Heras. Per acabar el dia, actuacions de Solpost i AYKYA també a la platja.

 

Per acabar les festes, diumenge de música a diferents establiments de Cala Llonga i, a partir de les 22.30, autocine al costat del pàrquing del restaurant La Vela. L’entrada és gratuïta però és necessària reserva prèvia a www.cinemaparadisoibiza.eventbrite.es. La pel·lícula que es projectarà és ‘Yesterday’, una comèdia de Danny Boyle amb un compositor que és l’única persona que recorda The Beatles, la qual cosa aprofita per llençar la seva carrera. La projecció es pot seguir en versió original en anglès o doblada al castellà i es permetrà un màxim de quatre persones per vehicle.

 

Fora del programa de festes, l’activitat d’autocine també es farà els dissabtes 22 i 29 d’agost, a les 21.00, amb les pel·lícules ‘Peleando en familia’ i ‘Bestias del sur salvaje’.

 

Programació completa de les Festes de Cala Llonga:

DIVENDRES 14

 • 16.00 h Bar Mariposa amb Mardy Johnny Depps
 • 17.00 h Bar Can Nuts amb Song Collectors
 • 18.30 h Rest. Regina amb Pin-Up Sound
 • 19.00 h Moos Salads amb Richard Sharp
 • 20.30 h Flippers amb Yves & Susanna
 • 21.00 h Bar Toni Kovacs amb La Locanda
 • 22.00 h Basoa Cocktail Bar amb Cafè Olé

DISSABTE 15

 •  10.30 h Exhibició de natació en aigües obertes del CNSE
 • 11.00 h Concurs de castells de sorra a la platja
 • 12.30 h Missa solemne a la capella de la Mare de Déu de l'Assumpció
 • 13.30 h Desfilada de motos clàssiques pels carrers de Cala Llonga
 • 19.00 h Desfilada de carros engalanats
  20.00 h Contacontes per a nens amb Encarna de les Heras a la platja
 • 21.00 h Actuació del grup SOLPOST a la platja
 • 22.00 h Actuació del grup AYKYA a la platja

DIUMENGE 16

 • 14.30 h Rest. L’altre Balagar amb Double M
 • 16.00 h Bar La Cacatúa amb David Vincent
 • 17.00 h Bar Amigos amb Paul Powell (Hot Ice)
 • 18.30 h Piscina Ses Veles amb Pere Navarro for the Freshly People
 • 19.00 h Quiosc Hollywood amb The Groovy Brothers
 • 19.00 h Bar Baronesas amb Guajiro Blues
 • 19.30h Rest. El Pinar amb Soul Doctor
 • 20.00 h Rest. S.O.S amb Querencia
 • 21.00 h Bar S’Aroma amb Shakatribe
 • 21.30 h Bar Ca Na Francesca amb Acústic Marc Riera
 • 21.30 h Rest. Espárragos amb Pedro Chacho
 • 22.30 h Autocine “Yesterday” (al costat del pàrquing del restaurant La Vela). Reserva d'entrades en www.cinemaparadisoibiza.eventbrite.es 

 

cartel festes cala llonga 2020

 

 

presentació festes Cala Llonga

 

El Ple aprova també la nova ordenança fiscal d’animals que rebaixa algunes tarifes, vol incentivar l’adopció d’animals adults i elimina el sacrifici. 

 

Unanimitat per a demanar que l’Ajuntament pugui fer servir el seu romanent per a lluitar contra el Covid i per a demanar que s’activi el servei de neteja del litoral amb barques

 

IMG 6665

 

El ple de l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu ha aprovat aquest matí la modificació de l’ordenança fiscal que regula els preus de l’Escoleta Municipal, ubicada a Santa Gertrudis. En el primer cas, el Consistori actua com a entitat pionera en incloure a les seves tarifes exempcions del 50%, bonificacions de base social que beneficien a famílies nombroses, monoparentals i a nens amb necessitats especials (NESE). La mesura ha sortit endavant amb el vot de PP i Unides Podem i l’abstenció del PSOE.

 

La modificació implica també la cobertura del servei des de les 07.30 fins a les 16.00 gràcies als serveis de ‘matinera’ i menjador, adaptant-se així a les necessitats de les famílies i convertint-se en una de les poques escoletes que ho fa. Igualment, també amb motiu d’aquesta incorporació de facilitats per a les famílies, s’introdueix una tarifa per dia per als serveis de guarderia i menjador, un canvi que dona cobertura a aquelles famílies que poden necessitar aquest servei de forma molt puntual i que, fins ara, havien de satisfer tarifes equivalents a fraccions de mes, molt més costoses.

 

També avui s’ha aprovat, en aquest cas amb l’abstenció dels partits de l’oposició per a estudiar millor el document, la modificació de l’ordenança fiscal fins ara denominada com a “reguladora de la taxa per recollida de cans a les vies públiques Municipales” i que ara s’amplia per a fixar “la taxa per a la recollida, acollida i adopció d’animals domèstics que viuen a l’entorn urbà”. S’amplia així el concepte per a donar una millor cobertura degut a les situacions noves que s’estan registrant i per a adaptar els costos a l’actualitat ja que la norma anterior era de 2012.

 

Entre les principals novetats està el fet d’establir quatre categories diferents en quant a preu de la recollida diferenciant entre cans, gats, equins i altre tipus d’animals. En el cas dels gossos, els animals més nombrosos, els preus de recollida baixen de 118 a 105 euros i el de dia d’estància al centre d’acollida baixa de 14 a 10 euros.

 

Altres modificacions fonamentals són la eliminació de la referència al sacrifici d’animals, fent oficial una postura que ha mantingut el municipi als últims anys, i la nova baremació de preus per adopció de gossos. Si abans era molt més barat adoptar un ca de menys de 3 anys (10,25€) que un adult (fins a 68€), ara s’inverteixen els termes (85 i 65 euros, respectivament) per a fer més fàcil trobar una nova llar als animals de més edat ja que, el més habitual, és que es vulgui adoptar a cadells o gossos joves i els majors tinguin poques oportunitats. Tots els animals que s’entreguen estan vacunats, tenen xip, documentació i passaport en regla.

 

Unanimitat pels romanents, el servei de neteja del litoral i la lluita contra les serps

 

Al Ple també s’han aprovat per unanimitat dues declaracions institucionals i una proposta de l’Equip de Govern referides a que el Govern d’Espanya doni la possibilitat d’emprar tots els romanents per a lluitar contra el coronavirus, que el Govern balear intensifiqui la seva lluita contra la proliferació d’espècies invasores i que s’activi el servei autonòmic de neteja del litoral mitjançant barques.

 

Respecte al primer punt, es demana la flexibilització de la regla de despesa, que es puguin superar els límits de la massa salarial per a poder fer més contractacions, ampliar els terminis per a executar les Inversions Financerament Sostenibles per mor de la suspensió dels terminis administratius pel Covid-19, que es creï un fons de compensació per a que els Ajuntaments vegin compensada la pèrdua d’ingressos per la reducció d’activitat econòmica i reivindicar que part dels fons europeus de reconstrucció que puguin arribar a Espanya pugui ser destinats directament als Consistoris.

 

En quant a les espècies invasores, la declaració institucional demana al Govern mesures per a detectar i previndre la introducció d’espècies, revisar les mesures d’eradicació i augmentar els mitjans econòmics, humans i materials per a incrementar les captures.

 

Per últim, en quant al Servei de Neteja del Litoral s’ha acordat demanar informació oficial sobre la situació d’aquesta activitat, que encara no ha entrat en funcionament, i reclamar “de forma immediata i urgent la posada en marxa del servei”.

 

IMG 6770

 

‘Gelete’, Pablo i Hugo, fills del pilot de motociclisme Angel Nieto, així com la seva vidua, Belinda Alonso, han assistit aquesta tarda, juntament amb l’alcaldessa de Santa Eulària des Riu, Carmen Ferrer, a l’acte de descoberta de la placa que identifica el viari que se li ha dedicat al 12+1 Campió del Món, mort a l’any 2017 en un accident de circulació. El Camí d’Angel Nieto es troba a es Cap Martinet i enllaça l’avinguda d’aquest nom amb les proximitats de la casa on va viure el pilot llargues temporades des dels anys 90 i que també permet accedir al camp de futbol de Jesús i a la zona de s’Estanyol.

 

Al mes de juny de 2019, el Ple de l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu va aprovar per unanimitat el dictamen de la Comissió Informativa de l’àrea de Patrimoni i Cultura per a dedicar un viari a Ángel Nieto. El pilot, nascut a Zamora al 1947, va morir a Eivissa el 2017 a un accident de circulació a Can Clavos. El campió del món de motociclisme en 12+1 ocasions (a més, va aconseguir 4 subcampionats del món, 23 campionats d'Espanya i 5 subcampionats d'Espanya, formant part del seu palmarès les 90 victòries en grans premis de motociclisme i 139 podis, i 128 victòries en campionats de Espanya) tenia casa a la zona de Jesús des de 1992, va actuar com a ambaixador de l’illa i va implicar-se activament en algunes activitats socials de la Parròquia. La dedicació d’un carrer ha arribat per una petició popular amb recollida de signatures.

 

Al mateix ple es va decidir dedicar carrers a Vicente Juan Albanell, ‘Vicent des Ferré’; Margalida Viñas Roig i Celia Topp. Albanell, va néixer al 1918 a Sant Vicent de sa Cala però va viure molts d’anys a Santa Eulària. La petició petició popular que motiva aquest nomenament arriba per ser el creador de la Banda de Cornetas y Tambores de Santa Eulalia, ‘Sa Banda’, al 1964. Margalida Viñas Roig va ser una de les primeres mestres que varen prestar servei al municipi. Les dades que s’han pogut recaptar diuen que al 1870 ja exercia i al 1874 ja figura en un registre com a encarregada de l’escola pública femenina del poble. Per últim, Celia Topp va ser una reputada arqueòloga que va residir al municipi durant molts d’anys, primer a Santa Eulària i, finalment, a Sant Carles, on va ser una de les primeres mestres d’anglès, francès i llatí. La seva aportació a l’arqueologia pitiusa es tradueix a la seva participació a les excavacions de Ca na Costa, Can Sergent, la factoria romana de s’Argamassa o el conjunt de sa Penya Esbarrada, Can Pins o el Cap de Barbaria.

 

IMG 6823

 

 

 

L’Ajuntament de Santa Eulària des Riu ha enllestit les obres de reforma de la Plaça Nova de Santa Gertrudis de Fruitera, un espai rehabilitat per a l’ús dels ciutadans i una de les tres intervencions que el consistori està executant a la població (les altres dos són l’edifici d’ús esportiu i sociocultural al costat del camp de futbol i l’ampliació de l’escoleta) i que sumen prop de 2,5 milions d’inversió en el seu conjunt. Els treballs ara conclosos permeten també renovar les canalitzacions de clavegueram en aquest espai, la qual cosa millorarà el servei als vesins d’aquesta zona del poble.

 

La Plaça Nova de Santa Gertrudis està ubicada a la intersecció dels carrers de Venda de Fruitera i Venda des Poble, al costat de l’església. Fins ara hi havia aquí un espai tancat per petits murs la qual cosa, juntament amb la presència de vegetació abundant i una autorització d’aprofitament privat a una petita part de la plaça, desincentivava el seu ús per part de vianants i vesins. Ara, amb la reforma, s’han eliminat els tancaments, s’ha renovat i ‘ennoblit’ el terra substituint la rajola per pedra als 200 metres quadrats de superfície, s’han  instal·lat bancs i s’ubicaran (l’únic acabat pendent) llums tipus balisa, de poca alçària que ofereixen uns sensació de més intimitat i tranquil·litat al temps que presenten menys contaminació lumínica i més eficiència energètica.

 

Els treballs, executats per l’empresa Cotxu amb un cost d’uns 48.000 euros, també han inclòs la renovació de les canalitzacions de clavegueram, de manera que es renova una xarxa vella i que presentava alguns problemes d’olors.

 

2,5 milions abans que acabi l’any

 

La Plaça Nova és la primera de les intervencions finalitzades de les que estava executant el consistori a Santa Gertrudis i que segueixen la línia d’actuacions d’implementació de millores al poble que s’està seguint els últims anys i que tendria com a últim exemple l’ampliació de la llar de majors inaugurada al desembre de 2019.

 

Les dos intervencions destacades que ara queden en marxa estaran acabades, si no hi ha contratemps, abans de final d’any i suposen quasi 2,8 milions d’inversió per part del municipi.

 

Per un costat, el projecte més destacat és el de les obres per a la construcció del nou edifici polivalent de vestidors i centre sociocultural, que es realitza al recinte de la zona poliesportiva de la població. Es tracta d'una obra que complementa les instal·lacions esportives realitzades els últims anys però que amplia l'oferta de serveis per als residents de la zona ja que comptarà amb espais versàtils i funcionals per acollir diferents activitats culturals i associatives, a més de preveure la creació d'un nou Punt Jove per oferir opcions d'oci sa i constructiu per als menors.

 

L'obra està pressupostada en quasi 2 milions d'euros i ha de ser executada en un període màxim de 24 mesos que finalitza a últims de 2020. L'edifici polivalent en construcció contempla una superfície de 1.233 metres d'espais i serveis que es distribuiran en tres plantes, una d'elles semisoterrani, de manera que l'impacte visual de la instal·lació serà el mínim indispensable.

 

Per altra banda, també s’està portant a terme l’ampliació de l’escoleta municipal per un import de quasi 400.000 euros. En aquest cas s’espera també que abans de finals d’any pugui estar enllestida de manera que la instal·lació compti amb 74 places (sense comptar les reduccions d’aforament obligades pel coronavirus) per a infants d’entre 0 i 2 anys. Amb els treballs s’aconseguiran dos aules més i més espais d’emmagatzematge.

 

Final obres Plaça Nova Santa Gertrudis 2

 

Final obres Plaça Nova Santa Gertrudis 1

Imatge edifici esportiu i socio cultural Santa Gertrudis

 

 

 

Subcategories

Utilizamos cookies propias y de terceros para prestar nuestros servicios y analizar la actividad de la web con la finalidad de mejorar su contenido. Si continúa navegando sin modificar la configuración de su navegador, consideramos que acepta su uso. Más información en nuestra Política de cookies. Política de cookies