Noticies

Inici

Ajuntament

Transparència

Àrees/Departaments

Municipi

Parroquies

Turisme

Noticies

 

S’acaba d’obrir el període per a que els particulars que ho desitgin puguin sol·licitar les ajudes per a la conservació i millora de l’entorn rural del municipi que atorga l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu tots els anys. Aquest Pla preveu per enguany una inversió de 35.000 euros, que es destinaran a subvencionar projectes per a la rehabilitació de les parets de ‘pedra seca’ i altres actuacions que promoguin el manteniment del paisatge tradicional, la flora i fauna autòctones i, en zones de pendent, evitar l’erosió del sòl i permetre el cultiu. El límit màxim de subvenció per propietari és de 3.000 euros. El termini per a la presentació de sol·licituds finalitzarà el 30 de setembre.

 

Així, totes les obres finançades s’hauran de realitzar de manera tradicional, emprant  preferentment materials procedents de la mateixa finca i integrar-se a l’entorn rural al qual es troben. S’inclouen les actuacions de rehabilitació o construcció de ‘parets de tanca’ (dues vessants de pedra), ‘parets de rota’ (per a contenció de terres en feixes), sènies, molins i aljubs. Queden excloses obres per a usos no agraris com ara ús de pedra a vivendes, piscines, enjardinaments i aparcaments, entre altres.

 

Només es podrà presentar una petició per persona i aquesta ha de ser la propietària de la finca en que es faci l’actuació i estar empadronat a Santa Eulària des Riu. Igualment, el terreny on es faci la restauració haurà de pertànyer al terme municipal de Santa Eulària des Riu i no podrà ser una finca dedicada a activitats d’agroturisme o turisme rural.

 

Seguint les polítiques d’Igualtat, un dels requisits és que els peticionaris omplin una declaració responsable com que no han estat sancionats o condemnats als últims tres anys per haver exercit o tolerat pràctiques laborals considerades discriminatòries per raó de sexe o de gènere.

 

 

 

 

Tradició i originalitat són les senyes d’identitat dels programes que sol organitzar la Comissió de Festes de Jesús en col·laboració amb l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu per a commemorar la seva patrona, Nostra Senyora de Jesús. Aquest ‘mix’ resulta enguany més suggerent que mai en incloure des d’espectacles homenatge a la cantant Madonna i una nit centrada en grups de Formentera fins a la tradicional fonyada de raïm, sonada pagesa i arròs de matances populars, passant per una tarda de jocs de punteria i la primera edició de la Cursa de Colors per a recaptar fons per a nens hospitalitzats.

 

El programa de festes s’inicia aquest cap de setmana i ho fa amb dos plats forts. El dissabte 24 d’agost, a partir de les 18.00, hi ha la festa popular organitzada per sa Colla de l’Horta amb ball pagès, mostra d’artesania, jocs tradicionals i concurs de fanalets. I el diumenge, els més matiners poden apuntar-se a la caminada a s’Estanyol. A partir de les 06.00, sortida des de la plaça de Jesús per a poder arribar a la platja per a gaudir de la sortida del sol i, després, activitats aquàtiques.

 

Entre setmana hi haurà jocs de taula i festa al Club de Majors, i ja el divendres 30 dues cites interessants. Per un costat el taller de construcció i llançament de coets d’aigua (inscripcions fins al 27 d’agost a talleresastronomia@gmail.com) i per altre la inauguració de l’exposició col·lectiva Artistes d’IbizaArtGuide amb més de 70 participants i que tindrà lloc al Centre Cultural de Jesús.

 

A l’endemà, dissabte 31, pregó de festes a càrrec de Francisco Pascual seguit dels alacantins Orquestra La Reina que garanteixen el no deixar de ballar. Ja diumenge, missa homenatge als majors al migdia, amb el Cor des Pla de Jesús i Sa Colla de l’Horta. I per la nit, Ibiza Comedy Club i Pin Up Sound, un ‘combo’ imbatible d’humor local amb David Alba, José María Marí i Laura Moreno, juntament amb música swing.

 

Dimarts 3 de setembre, Los Corleone calfaran l’ambient abans del multitudinari i tradicional arròs de matances popular, que també estarà amenitzat per Nat Band i que tindrà un caràcter solidari ja que servirà per a recollir sous per a l’ens de suport a familiars de malalts d’Alzheimer, Afaef.

 

Al dia següent tocarà festa de l’espuma amb Cachirulo, desfilada ‘Aïllat’, a càrrec de Maria Sastre i inspirada als vestits típics eivissencs, i concert de versions del rock espanyol amb Pasado de Vueltas. Dijous 5, activitat per a tots els públics amb ‘combats làser’ a càrrec d’Outdoor Escape Room i actuació de Contraband.

 

El cap de setmana ’gros’ de les festes s’enceta amb el Cor des Pla de Jesús, el recital de cançons de la infància dels ‘...yñeros’ anomenat ‘El mundo d Fantasía’ i el concert d’Aykya amb el suggerent i explicatiu títol ‘¡¡¡Esto es un no parar y cómo nos gusta!!!’. El dissabte arriba una de les grans novetats d’enguany, l’anomenada ‘Cursa dels colors’. Una prova esportiva de tipus popular, en que els participants podran competir i divertir-se omplint-se de colors com a les ja conegudes festes ‘holy’. A més, la cursa està organitzada conjuntament amb l’ONG Juntos per a aconseguir fons per als nens hospitalitzats. Després, concert de Nitebird i, seguint amb l’exitosa planificació d’espectacles tribut, un concert en que es recordaran els millors temes de la reina del pop i es premiarà la millor disfressa que capturi l’essència de la diva.

 

Diumenge arriba ja el dia de la patrona, que s’iniciarà de matí amb el Desperta Jesús!!! I la cercavila posterior amb l’Associació Musical Pare Nostre Jesús Captiu. Després, processó, ball pagès amb Sa Colla de l’Horta i desfilada de carros engalanats. Per la tarda, ofrena de fruits a la patrona (que posteriorment s’entregaran a la Residència Reina Sofía), concert de la Banda Municipal i Nit de Formentera amb Aires Formenterencs, Imaràntia i Flaütària.

 

Una volta ha passat el dia gran encara quedaran activitats de tot tipus, com la cantada i sonada pagesa del dia 14, la Gimacana BTT Infantil del dia següent, la cursa de Mobylettes del diumenge 22 o les dos jornades de Campionat des Treball des Ca Eivissenc i exposició monogràfica d’aquest animal que tindran lloc el cap de setmana del 28 i 29 de setembre i que tancaran les festes.

 

Portada festes Jesús 2019

 

La localitat de Cala Llonga inicia el proper dimarts les seves festes en honor de la Mare de Déu d’Agost, unes cel·lebracions que enguany tenen a la música com a element principal i un correfocs a la platja com a principal novetat.

 

Les activitats programades per l’Associació de Vesins de Cala Llonga i Viva Cala Llonga!, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu, s’inicien el proper dimarts, 13 d’agost, amb una sessió de jocs infantils a la platja a partir de les 18.00 hores. L’endemà, ja per la nit, se succeiran diferents actuacions musicals. B-LINDA, The White Island Orchestra i DJ Deivid Kirk oferiran els primers dels 8 concerts i festes que inclou el programa.

 

El dijous dia 15, dia de la patrona, el programa d’actes anirà carregat des de mitjan matí. Així, a les 10.30 i haurà una cercavila amb la batucada A Tutiplen (que es repetirà a les 20.00) i a les 11.00 s donarà l’inici del popular concurs de castells d’arena. A les 12.30, a la capella descoberta de Cala Llonga, tindrà lloc la missa amb el Cor de Santa Eulària, l’acte més solemne de la jornada. Poc després, a les 13.00, hi haurà una exhibició de motos antigues davant s’Aroma.

 

Ja per la tarda, a les 18.00 obrirà el Hippy Market al Passeig Marítim i, mitja hora després, hi haurà una desfilada de carros engalanats després de la qual hi haurà ball pagès a la font. I per la nit, Antonio Muñoz & Band oferiran un espectacle flamenc al qual seguirà un correfocs a la zona de la platja amb Els Mals Esperits i Els Esperitrons.

 

L’endemà, la festa serà exclusivament a la nit, amb una Flower Power que comptarà amb un DJ i l’actuació del grup de versions Contraband. El dissabte les festes també seran a la nit i amb la música com a protagonista. En aquest cas serà Sol de África qui actuarà, davant els locals Can Toni d’en Jordi, Bar Sofía i Bar Baronessas.

 

El diumenge 18, el programa preveu un torneig de petanca a la platja a partir de les 19.30 i, a les 20.45, cinema a la fresca amb la projecció de a pel·lícula ‘Alicia en el País de las Maravillas’.

 

Ja per acabar, el dimecres hi haurà un caminada guiada entre Cala Llonga i Cala Olivera a partir e les 18.30 hores. Aquesta activitat està organitzada per la Peña Deportiva i Walk and Talk Ibiza. I el dissabte, 24 d’agost, es tanquen les festes amb una competició de tir al plat al camp d’es Cap Martinet.

 

 

CATELL RECTIFICAT 2 CALA LLONGA b 1

 

 

 

L’Ajuntament de Santa Eulària des Riu ha rebut ja el vist i plau de la Conselleria de Salut del Govern balear per a poder fer servir les canalitzacions fetes pel Consistori per a servir aigua dessalada als nuclis d’es Canar, Cala Llenya i La Joya, de manera que els usuaris han començat a rebre aigua de pou barrejada en diferents proporcions amb producte de la dessaladora de Santa Eulària des Riu, de manera que millorarà notablement la qualitat i l’estabilitat del subministrament. En total, l’Ajuntament ha hagut d’executar 10 kilòmetres de canonades, assumint íntegrament una despesa que supera el milió d’euros, i exigint un esforç important a tot el personal de l’Empresa Pública EMSER XXI i del Servei Municipal d’Aigües per a poder millorar l’aigua oferida als usuaris d’aquestes zones el més aviat possible.

 

El passat mes de maig, l’Ajuntament rebia l’autorització de Salut per a subministrar aigua dessalada, a través de l’Artèria Nord sufragada pel Consistori amb recursos propis des de la planta situada al poble de Santa Eulària i fins al nucli de Sant Carles de Peralta, el que suposava millorar el subministrament a 700 usuaris. La setmana passada arribava aquest mateix permís per a estendre el servei fins a es Canar (545 abonats), La Joya (400) i Cala Llenya (200), abastits fins ara amb diferents pous i que en alguns casos tenien problemes per al seu ús pel consum humà per excés de clorurs, sulfits i, en casos puntuals, arsènic.

 

Ara mateix, a la zona de Sant Carles i Cala Llenya es fa servir un 35% d’aigua dessalada, proporció que puja fins als 50% a La Joya. En el cas d’es Canar, s’està aportant un 60% en aquest moment, però abans de que acabi l’estiu la intenció és que només el 20% sigui aigua de pou i el 80% restant de planta. Amb l’inici del subministrament, s’ha iniciat també la sol·licitud de l’acreditació davant de Sanitat de que tota l’aigua subministrada a es Canar i La Joya és totalment apta, un certificat que s’espera obtindré en menys de dues setmanes una volta el Govern hagi acabat les anàlisis pertinents.

 

A finals de l’any 2018 es va rebre també l’autorització per a fer servir la canalització que també s’ha vist obligat a construir el Consistori per a abastir amb aigua de qualitat a la zona de Roca Llisa, amb prop de 800 vivendes i una previsió de subministrament de 300.000 metres cúbics l’any.

 

Una volta ha començat a fluir l’aigua per la canalització s’han incorporat al sistema d’abastiment d’aigua dessalada nous usuaris que es sumen als 6.500 que actualment ja es beneficien d’aquesta millora i que es reparteixen en 5.200 a la zona del poble de Santa Eulària des Riu i voltants, 845 a Roca Llisa, 350 a Santa Gertrudis i 120 a es Puig d’en Valls. Actualment, els valors mitjans d’aigua dessalada aportada se situen per sobre del 35%, però l’objectiu és que arribin fins al 75% de l’aigua subministrada. Amb aquestes millores s’han pogut reduir els nivells de ferro i clorurs a Fruitera, també els clorurs baixen a Roca Llisa, els sulfats ho fan a es Puig d’en Valls i baixa la duresa de l’aigua a la zona de Santa Eulària.

 

 

IMG 5423

 

Aquest matí s’ha presentat un nou vehicle patrulla per a la Policia Local de Santa Eulària des Riu, el primer dels tres que es rebran aquest 2019 per a la renovació de la flota policial de cara a mantindre o millorar els temps de resposta en cas d’emergències. El vehicle compta amb les particularitats de ser tipus SUV, el que li facilita l’accés per camins i zones rurals, i comptar amb mampara de seguretat pel trasllat de detinguts. El cost d’aquest vehicle ha sigut de 35.000 euros i els altres dos estan en licitació per un import màxim de 68.000.

 

L’alcaldessa Carmen Ferrer i el regidor de Seguretat Ciutadana, Juan Carlos Roselló, juntament amb els oficials responsables de la Policia Local han rebut de la ma del concessionari Auto Yabisa aquest Peugeot 3008 que anirà destinat a la unitat de 092 ja que, entre les seves prestacions, inclou mampara i habitacle de seguretat per a poder fer trasllat de detinguts. El seu equipament inclourà també desfibril·lador semi automàtic, farmaciola i equip d’oxigenoteràpia.

 

S’ha triat aquest tipus de vehicle SUV per tindre una altura de baixos major que la dels turismes, la qual cosa permet actuar amb més facilitat i amb menys avaries a zones rurals, millorant els temps de resposta i els costos de manteniment o temps d’immobilització per reparacions. Igualment, amb aquesta renovació es reduiran les emissions de CO2, amb una taxa de 109 g/Km segons la seva fitxa tècnica.

 

Els altres dos vehicles que estan en licitació també estaran destinats a patrulla i un d’ells també comptarà amb mampara de seguretat per a traslladar detinguts.

 

IMG 5414

 

 

 

IMG 5404

 

 

 

Subcategories

Utilizamos cookies propias y de terceros para prestar nuestros servicios y analizar la actividad de la web con la finalidad de mejorar su contenido. Si continúa navegando sin modificar la configuración de su navegador, consideramos que acepta su uso. Más información en nuestra Política de cookies. Política de cookies