Noticies

Inici

Ajuntament

Transparència

Àrees/Departaments

Municipi

Parroquies

Turisme

Noticies

 

L’Ajuntament de Santa Eulària des Riu torna a posar en marxa la seva programació d’arts escèniques a través del projecte Platea. Després de veure’s obligat per l’epidèmia de coronavirus a ajornar a aquesta tardor els dos primers espectacles previstos al juny i a l’agost, el Consistori torna a obrir els seus escenaris del Palau de Congressos i del Centre Cultural de Jesús per tal de que les titelles, la dansa, el clown i altres vies imaginatives de comunicar puguin tornar a fer gaudir i somniar als espectadors, encara que sigui amb les necessàries mesures de seguretat a les quals obliga l’actual situació. La primera de les cites serà la rondalla ecologista ‘JoJo’, de la companyia catalana Borja Ytuquepintas, que es representarà al Palau el diumenge 27 de setembre a partir de les 19.30 hores.

 

‘JoJo’ és una història en defensa de l’amor als animals i del respecte a la seva llibertat. JoJo, de fet, és el nom del primer orangutan que va ser rescatat del seu captiveri i retornat a la natura, inaugurant el projecte Internacional Animal Rescue (Rescat Animal Internacional en català). JoJo protagonitza una aventura en que la companyia barreja les titelles i el dibuix amb arena, tècnica espectacular que la companyia ja va fer lluir a Santa Eulària amb el seu anterior espectacle anomenat ‘Sueños de Arena’, representat al 2014. La música té també un paper protagonista ja que ha estat feta per a substituir al text per a ajudar a entendre el fil del relat.

 

L’espectacle ‘JoJo’ es representarà el diumenge 27 de setembre a partir de les 19.30 hores al Palau de Congressos, té una durada prevista de 55 minuts, es dirigeix principalment a un públic a partir de 5 anys i té un preu de 10 euros (més despeses de tramitació) si la compra es fa online a través de www.festivalbarruguet.com o de 12 euros si es fa a la taquilla del Palau, que s’obrirà una hora abans de l’inici de l’espectacle.

 

Fins al gener es desenvoluparà la programació del programa Platea de Circulació d'Espectacles d'Arts Escèniques, que desenvolupa el Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música del Ministerio de Cultura juntament amb l’Ajuntament i que ara també incorpora ajudes de la FEMP.

 

La segona cita està prevista el dia 22 d’octubre, també al Palau. Llavors arribarà l’espectacle ‘La zanja’ de Titzina Teatro, una representació que inicialment estava prevista pel passat 5 d’abril. Aquella mateixa setmana, el dia 24, serà el torn del Centre Cultural de Jesús per a acollir ‘Luppo’, de Baobab Teatro.

 

Quasi un mes després, el dia 22 de novembre, la companyia Mal Pelo torna a Santa Eulària amb la seva proposta de dansa ‘The mountain, the truth and the paradise’ i, una volta acabades les festes de Nadal, el dia 30 de gener finalitzarà el cicle Platea amb ‘Distans’, de Vol’e Temps, muntatge que s’havia d’haver portat a terme el passat dia 21 d’agost.

 

 

JOJO PER A XARXES 2 MB

 

 

 

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Santa Eulària des Riu va aprovar ahir al migdia l’inici de l’expedient per a l'ocupació directa de la parcel·la de terreny de 8.844 metres quadrats a la zona de Can Blai on es preveu la construcció d'una nova escola a la població de Santa Eulària. Aquesta resolució permetrà portar a ple la comunicació a Educació que els terrenys seran seus de manera que, segons la normativa autonòmica, podrà començar immediatament, si així ho desitja, el procediment per a la redacció del projecte de construcció i, fins i tot, podrà iniciar el procés previ per a la licitació de les obres.

 

L'Ajuntament de Santa Eulària des Riu va rebre al desembre passat, després de dos anys de tramitació a través de la Comissió Balear de Medi Ambient, el vistiplau d'aquest ens per a la modificació de les Normes Subsidiàries del municipi per tal de fer realitat el conveni subscrit per obtenir 29.000 metres quadrats d'espai públic (d'una Unitat d'Actuació amb un total de 43.000 metres, és a dir, més del 50% passava a ser municipal).

 

Des del moment en què va rebre la llum verda el consistori ha anat completant les diferents fases de tramitació administrativa per aconseguir la possessió de l'espai on es farà la quarta escola pública del poble de Santa Eulària. La suspensió de terminis i els entrebancs que ha suposat la crisi de la Covid, entre altres qüestions, han alentit aquestes tramitacions de manera que l'Ajuntament ha decidit recórrer a una via denominada 'ocupació directa', un procediment extraordinari previst per la Llei 12/2017 d'urbanisme de les Illes Balears i que permet l'obtenció anticipada dels terrenys.

 

Per poder agilitzar encara més aquesta tramitació, al proper Ple (previst inicialment pel dijous 24 de setembre) es portarà una moció de l'Equip de Govern amb proposta d'acord a tots els grups per comunicar la voluntat de l'Ajuntament de cedir aquest espai per construir la nova escola, una declaració formal que serviria perquè la Conselleria d'Educació pogués iniciar de manera immediata la redacció del projecte d'obres i, fins i tot, aprovar la seva execució.

 

"Per a actuacions que es duguin a terme per a l'execució d'equipaments públics d'usos educatius, sanitaris o socials de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears situats en terrenys que siguin propietat d'una altra administració, la conselleria o l'ens instrumental corresponent pot tramitar la redacció i aprovar el projecte d'obres, una vegada que hagi rebut la comunicació de la voluntat d'aquella administració per procedir a la posada a disposició dels terrenys a favor de l'Administració de la Comunitat Autònoma", diu l'article 3 del citat decret.

 

Al plenari es demanarà també el vot a favor de tots els grups a instar a la Conselleria que actuï tan ràpidament com es pugui i que, fins i tot, reservi ja una partida als pressuposts de 2021 per començar a executar els treballs.

terreny nova escola santa eulària

 

 

 

L’alcaldessa de Santa Eulària des Riu, Carmen Ferrer, el regidor de parròquia Antoni Marí, el president de l’Associació de la Tercera Edat des Puig d’en Valls, Antoni Torres, i el responsable de Cáritas al poble, Fran Gómez, han participat aquesta tarda en l’acte d’entrega simbòlica a Cáritas de l’ajuda que l’ens que agrupa els majors de la parròquia rep del consistori per fer activitats. Es tracta de 6.500 euros que es podran fer servir per comprar menjar i articles de primera necessitat a tres supermercats locals, de manera que aquest sous també ajudaran de forma indirecta al manteniment de l’activitat comercial i l’ocupació dins del poble.

 

Cada any el consistori entrega una ajuda als ens dels majors perquè puguin fer activitats a les seves seus. Enguany, atesa la situació generada per la pandèmia, la Tercera Edat des Puig d’en Valls no ha pogut realitzar la majoria d’aquestes activitats, motiu pel qual han demanat a l’Ajuntament la possibilitat de fer servir aquesta subvenció per ajudar les famílies necessitades de la població a través de Cáritas.

 

La fórmula que es farà servir serà que l’ajuda de la Tercera Edat no s’haurà de justificar enguany amb factures d’activitats programades per a l’oci o la formació dels majors, sinó amb rebuts de compres de menjar i articles de primera necessitat fetes en tres supermercats situats al poble, uns materials que es distribuiran a través de la secció local de Cáritas.

 

En total, l’ajuda es correspondrà a 6.500 euros, dividits en tres parts iguals cada una de les quals es podrà fer sevir en un dels comerços de manera que, a més de donar una mà a les famílies amb menys recursos, també servirà per fer una ajuda indirecta als negocis locals.

 

 

20200916 Entrega xec Majors PDV a Caritas 1F

 

 

20200916 Entrega xec Majors PDV a Caritas 2F

 

 

 

 

 La formació s’oferirà inicialment de manera presencial però està previst poder seguir-la ‘on line’ si la situació sanitària canvia

 

Des del proper dilluns, 21 de setembre, i fins al 5 d’octubre, l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu obre el període per a inscriure’s a la convocatòria de tardor dels cursos de català per a persones adultes. De moment, ja que així ho permet la normativa sanitària decretada pels governs nacional i autonòmic, les classes seran presencials però, si la situació canviés, s’ha previst la possibilitat de que els alumnes puguin seguir ‘on line’ els cursos. El primer dia de classe serà el 14 d’octubre i totes les gestions per a matricular-se s’hauran de fer a través del web www.santaeulariaculturaijoventut.com. Més informació al 629557885 o al mail cultura@santaeularia.com

 

Els objectius dels cursos de català programats per l’Ajuntament són facilitar a tots els ciutadans que ho desitgin l’aprenentatge d’aquesta llengua o, si ja la coneixen, la preparació dels exàmens que permeten l’obtenció de títols amb validesa oficial, motiu pel qual s’ofereixen diferents nivells identificats.

 

Aquesta convocatòria inclou la possibilitat d’inscriure’s per als nivells A1 i A2, B1 i B2, així com C1. Les dates de realització de les classes aniran entre el 14 d’octubre i el 29 de gener i es desenvoluparan a la quarta planta de l’edifici de Cultura del carrer Sant Jaume, número 72, a la població de Santa Eulària des Riu. Les places són limitades.

 

Els cursos tenen una duració de 80 hores lectives i els participants hauran de pagar una inscripció de 30 euros (es manté congelada des de fa anys), amb una reducció del 50% a les persones que estan en atur, jubilades o són pensionistes, les que són membres de família nombrosa, les que tenen un grau de discapacitat del 33% o superior, les que tenen el Carnet Jove Europeu i les que estan en procés d’intervenció als Serveis Socials municipals, sempre que presentin la documentació acreditativa corresponent.

 

 

cartell cursos catala OCTUBRE 2020

 

 

 

 

L’Ajuntament de Santa Eulària des Riu informa que ha portat a terme la renovació integral dels vestidors de l’estadi municipal d’esports, que es trobaven molt deteriorats per l’ús i que dataven de l’any 1987. L’alcaldessa de Santa Eulària des Riu, Carmen Ferrer, i el regidor d’Esports, Toni Ramón, han visitat aquest dimecres les obres, que es troben en la seua recta final, amb l’arquitecta municipal. L’empresa adjudicatària de les obres ha estat Excavaciones Cotxu SL per un valor final de 139.985 euros (més impostos).

 

            “Es tracta d’una millora molt necessària i que fa justícia amb les necessitats dels esportistes que tenim al nostre municipi. Serà un abans i un després per al nostre estadi municipal”, ha declarat Toni Ramón, que també ha destacat que es tracta d’un “punt de partida” de cara a “seguir avançant per millorar les nostres infraestructures”.

 

            L’obra afecta la zona completa i consta de la redistribució dels quatre vestidors generals, el vestidor d’entrenadors, el vestidor d’àrbitres, la sala d’infermeria i fisioteràpia, el pati i el túnel de vestidors. Inclou la renovació de la fusteria, la fontaneria, l’enrajolat, els sanitaris i l’aixeteria, les dutxes, el sistema d’aire condicionat i la connectivitat tecnològica, el paviment i la pintura.

 

Així mateix, destaca que la millora està pensada per millorar l’accessibilitat, amb qüestions com les dutxes adaptades i sense graons, i la supressió de barreres arquitectòniques.

 

D’altra banda, l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu també ha renovat el pati de ventilació, que ha deixat de ser natural. El reixat existent permetia la filtració de l’aigua i, a més, estava aixecat del nivell de la terrassa. Les millores han deixat aquest espai al mateix nivell, s’ha tancat per evitar humitats i permetre l’entrada de llum natural i s’ha disposat d’un sistema de renovació d’aire.

 

01

 

03

 

 

Subcategories

Utilizamos cookies propias y de terceros para prestar nuestros servicios y analizar la actividad de la web con la finalidad de mejorar su contenido. Si continúa navegando sin modificar la configuración de su navegador, consideramos que acepta su uso. Más información en nuestra Política de cookies. Política de cookies