Noticies

Inici

Ajuntament

Transparència

Àrees/Departaments

Municipi

Parroquies

Turisme

Noticies
 
 
L’alcaldessa de Santa Eulària des Riu, Carmen Ferrer, ha rebut aquest matí a la casa consistorial els jugadors, el cos tècnic i la directiva de la Peña Deportiva Santa Eulalia, conjunt que el proper dia 18 inicia a Marbella el Play Off per a l’ascens a Segona Divisió del futbol espanyol, una fita històrica. Ferrer ha fet entrega d’un present al president, Joan Marí, per desitjar a l’equip tota la sort del món mentre que el Club li ha regalat una bufanda i un banderí a la regidora. A l’acte han assistit també el regidor d’Esports, Antoni Ramon, l’entrenador ‘peñista’ Raul Casañ i els capitans Marc del Val, Francisco Torres i Borja Navarro.
 
 
La primera edil ha aprofitat la trobada per “agrair tot el treball que s'ha fet, no només en aquesta temporada, sinó en dues campanyes increïbles”. “Vull recordar que a principi de temporada els objectius passaven per la permanència i ara estam amb l’oportunitat de passar a Segona A; això no només demostra l'esforç de tots, sinó també aquesta constància, aquesta unitat i aquesta il·lusió que s’ha creat al voltant d'aquest equip”, ha afegit.
 
 
Per la seua banda, el màxim responsable del club ha destacat la rellevància d’aquest Play Off: “És un fet històric i hem d’aprofitar-lo. És difícil d’aconseguir, però també ho era arribar fins aquí i ho hem fet. Ara anirem a Marbella i amb la il·lusió i la bona preparació que hem aconseguit fer inclús durant el confinament, tenim les nostres opcions. Però poder mantenir-nos en Segona B per a nosaltres també és un aconseguiment”. “Vull donar l’enhorabona a l’entrenador i els jugadors que han fet una temporada espectacular”, ha afegit.  
 
 
Per acabar, Ferrer ha volgut afegir que “en aquesta ocasió no us podem acompanyar en aquesta cita perquè els partits són a porta tancada, però sapigueu que tots nosaltres, tot el municipi, estam amb vosaltres”. 
 
 
 
IMG 20200710 WA0019
 
 
 
 

 

CARTELL FESTES DES CANAR 2020 RGB

Divendres que ve, 10 de juliol, la població des Canar celebra el dia del seu patró amb unes festes que s'allargaran dos dies i que aquest any adapten el seu format amb una programació que tracta de potenciar l'activitat dels locals de restauració de manera que, a més de l'objectiu de sempre de mantenir l'esperit de comunitat, aquest Sant Cristòfol serveixi també per donar un impuls als ingressos dels negocis des Canar.

 

Per evitar aglomeracions com les que es produïen al concurs de paelles o els concerts, amb desenes o centenars de persones reunides en espais reduïts, aquestes activitats es realitzaran en col·laboració amb alguns locals de restauració (de moment ja són una mitja dotzena), els quals han d'aplicar estrictament la normativa de seguretat contra el coronavirus. Pel que fa als concerts, tant el divendres 10 com el dissabte 11, de 13.00 a 00.00 hores es realitzaran 'micro actuacions' de diferents artistes. Pel que fa al concurs de paelles, aquest es reconverteix en la primera edició de la Fira Mundial de la Paella en la qual les persones interessades podran degustar les diferents 'versions' que d'aquest plat realitzi cada establiment.

 

Pel que fa a la resta d'activitats, una altra novetat d'aquest any és que la missa i la desfilada de carros posterior passa del migdia a la tarda. Així, a partir de les 19.00 de divendres s'oficiarà la cerimònia a la capella des Canar i sobre les 19.45 es beneiran els carros, que iniciaran així un recorregut pels carrers principals de la població. L'endemà, les activitats previstes són una ruta cicloturista per la zona de Cala Nova, es Canar i s'Argamassa. Aquesta ruta tendrà com a punt de trobada la plaça des Canar i partirà a les 09.30. I també una 'jornada de portes obertes de vela lleugera' a la badia usant embarcacions tipus 'gamba' i 'windsurf' que s'iniciarà a les 10.00.

 

GUIA DACTUACIONS CAT

 

 

 

 

 

 
 
L’alcaldessa de Santa Eulària des Riu, Carmen Ferrer, ha estat designada aquest matí com a nova integrant del Ple del Consejo Español de Turismo (Conestur), organisme col·legiat, assessor i consultiu adscrit al Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme. Ferrer serà una de les quatre representants de la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP) dins d’aquest organisme i ha estat proposada pel Partit Popular. La primera edil ha estat nomenada aquest matí en el transcurs d’una reunió virtual de l’Àrea de Turisme de la FEMP.
 
 
 
“Per a mi és un honor i una gran responsabilitat que he d’agrair als meus companys del PP, que m’han proposat, però també a la resta de components de la Comissió per acceptar-ho. Una responsabilitat perquè estam parlant d’un organisme que vol ajudar a definir estratègies comunes que ajudin a l’impuls d’un sector tan rellevant, a tota Espanya però especialment al nostre municipi, però no només des de la perspectiva d’un sol dels seus actors, sinó integrant els interessos d’administracions, empreses i treballadors”, ha apuntat Ferrer.  
 
 
 
“Els acords i la unitat d’acció dins el turisme són, ara més que mai, imprescindibles per a la recuperació d’aquest sector de manera que pugui seguir sent un gran generador de llocs de feina i de riquesa, un motor de recuperació que permeti que la crisi que estam vivint passi de llarg al més aviat possible i amb els mínims efectes sobre tots els que vivim del turisme de manera directa o indirecta”, ha afegit.
 
 
 
Segons la definició resumida que fa el Ministeri, el Conestur “és un òrgan col·legiat, assessor i consultiu adscrit al Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, el titular del qual en té la Presidència. Els seus 54 membres pertanyen tant al sector públic com al sector privat (representants de la CEOE, de les Cambres de Comerç, de les organitzacions sindicals i professionals de reconegut prestigi de diferents àmbits). Concebut com un fòrum de diàleg, participació i col·laboració entre els sectors públic i privat, té com a objectiu afavorir la participació de les diferents administracions públiques amb competències en la matèria i dels empresaris, treballadors i professionals que incideixen en l'activitat turística, al seguiment de les polítiques turístiques a Espanya i a les activitats pròpies de l'Administració Turística de l'Estat”
 
 
 SAVE 20200702 181528
 
 
 
 
 
 
Des d'aquest dilluns, 6 de juliol, torna a circular pel poble de Santa Eulària des Riu l’Eularibus, servei d'autobús urbà amb recorregut circular posat en marxa de forma conjunta per l'Ajuntament de Santa Eulària des Riu i el Consell Insular d'Eivissa. Ho fa amb determinades mesures de seguretat per garantir que els usuaris no corrin perill i adaptant el seu horari a la franja del migdia per adaptar-se a l'horari de sortida de les Escoles d'Estiu.
 
 
Després d'haver hagut de ser suspès per la declaració de l'epidèmia del coronavirus, aquesta iniciativa torna a prestar servei amb les mateixes freqüències i amb només una única modificació en el seu horari. Així, la franja del migdia que discorria entre les 14.30 i les 15.30, passa ara a tenir la sortida a les 13.30, de manera que entre les 13.45 i les 14.00 pot ser a la zona de sa Rota d’en Pere Cardona, on es troben les Escoles d'Estiu, de manera que pugui donar servei als usuaris d'aquestes escoles.
 
 
Pel que fa a la resta d'horaris, aquests es mantenen. La ruta de l'Eularibus estarà activa de dilluns a divendres en dues franges horàries: una primera entre les 07.30 i 11.30 per cobrir fonamentalment els primers desplaçaments del dia als punts de compra principals, centre de salut i Escola d'Estiu. I una altra franja vespertina, entre 16.30 i 20.30, que permetrà cobrir desplaçaments d'oci i d'activitats infantils estiuenques, bàsicament.
 
 
El traçat s'inicia al barri de Can Nadal, a l'altre costat del Pont, i inclou es Puig d'en Fita/Siesta, els voltants de barri de Can Guasch, el centre de la població, el Centre de Salut, la zona del poliesportiu i finalitza a Cas Capità (institut Xarc, Mercadona, parc infantil des Fameliar, parc caní i Palau de Congressos). El temps previst per a cada trajecte complet és de 50 minuts i el servei es cobreix amb microbusos de 27 places.
 
 
Els preus són els que aplica el Consell Insular d'Eivissa en trajectes similars i s'inclouen bitllets senzills (1,55 €), títols amb descompte del 50% a determinats col·lectius (0,80), títols per a diversos desplaçaments, així com targetes gratuïtes per a joves i majors de 65 anys.
 
 
L’Eularibus és una aposta del Consistori per oferir una alternativa a l'ús del vehicle particular perquè la mobilitat dins d'un nucli urbà de mida mitjana es vegi alliberada de la presència de nombrosos cotxes i motos. Els objectius d'aquesta reducció del trànsit no són només millorar el temps de desplaçament sinó, especialment, produir una reducció del consum innecessari de combustibles fòssils i de la contaminació que produeixen.
 
 
SAVE 20200703 170507
 
 
 
 
 
 
Aquest 1 de juliol s’ha donat el tret de sortida de les Escoles d’Estiu que organitza l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu. Enguany són quasi 500 infants d’entre 3 i 12 anys els qui podran gaudir d’aquestes activitats estiuenques a les seus dels pobles de Santa Eulària (275 inscrits en una escola feta en col·laboració amb la Peña Deportiva i amb seus al col·legi Vénda d’Arabí, l’institut Quartó del Rei i a les pistes poliesportives), Santa Gertrudis de Fruitera (62) i es Puig d’en Valls (73 al col·legi s’Olivera i 83 al col·legi des Puig d’en Valls). La baixa demanda ha fet que no es pugui obrir seu a Jesús i els seus demandants han et reubicats a les seus des Puig d’en Valls. 
 
 
 
Les Escoles d’Estiu són espais orientats a oferir als menors, d’entre 3 i 12 anys, la possibilitat de fer activitats atractives a l’estiu a més d’afavorir la formació en valors. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu va decidir no establir límit de places, una mesura que també volia ajudar a facilitar la conciliació a les famílies, sigui quina sigui la seua situació. Igualment, a causa de la crisi generada pel coronavirus, enguany s’han establert noves gratuïtats i descomptes per a famílies afectades per aquestes circumstàncies.
 
 
Les Escoles d’Estiu tendran lloc els mesos de juliol i agost. Per ajudar les famílies una mica més, també s’ha decidit mantenir els dies extra de setembre (des de l’1 i fins al 9) per cobrir els dies del mes abans de l’inici del curs escolar. I també hi haurà possibilitat de contractar un servei de menjador. Els nens amb necessitats especials podran assistir a les diferents escoles, que comptaran amb la presència de monitors especialitzats de l’ONG Amadiba o, si és el cas, podran assistir a l’Escola d’Estiu que aquesta entitat té a Sant Josep.
 
 
Enguany, amb la crisis econòmica derivada del coronavirus, s’han establert noves gratuïtats i reduccions de preus al 50% per ajudar les persones més afectades. Així, les famílies que estiguin o hagin estat afectades per un ERTO pagaran la meitat. I si a aquesta situació se suma la condició de família monoparental, no s’haurà de pagar res. Igualment, com tots els anys, les Escoles d’Estiu seran gratuïtes per tots aquells casos en què Serveis Socials consideri que la situació del menor així ho requereix (per circumstàncies econòmiques o de qualsevol altre tipus). Enguany també s’aplicarà la rebaixa a la meitat per a les famílies nombroses i un 10% de descompte en cas de tenir més d’un fill inscrit. Tots aquests descomptes s’aplicaran als boixos empadronats al municipi sobre unes tarifes que es congelen respecte a 2019 i que fixen un preu de 175 euros per un mes i 300 pels dos.
 
 
 
 
SAVE 20200701 151240
 
 
SAVE 20200701 151225
 
 
SAVE 20200701 151246
 
 
 

Subcategories

Utilizamos cookies propias y de terceros para prestar nuestros servicios y analizar la actividad de la web con la finalidad de mejorar su contenido. Si continúa navegando sin modificar la configuración de su navegador, consideramos que acepta su uso. Más información en nuestra Política de cookies. Política de cookies